Links

Algemeen

VVOC

De vereniging heeft tot doel ouders die van hun kind gescheiden werden kort nadat het geboren was, de mogelijkheden te bieden met elkaar in contact te komen, hen te begeleiden tijdens en na de opname van het kindje op de couveuseafdeling, teneinde een optimale ouder-kindrelatie te verwezenlijken.

De vereniging wil de contacten tussen ouders, medisch en verpleegkundig personeel van de Vlaamse ziekenhuizen bevorderen, informatie verspreiden over couveuseopname en de gevolgen ervan; met andere woorden helpen bij het scheppen van optimale contactmogelijkheden vanaf de eerste dag tussen ouders en kind tijdens de opname.

Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen (COS) Antwerpen

De doelstellingen van het COS zijn: detectie, diagnosestelling, oriëntering en toegepast wetenschappelijk onderzoek. Het COS voert multidisciplinair onderzoek uit bij in hoofdzaak jonge kinderen met (het vermoeden van) ontwikkelingsproblemen.

Daarnaast is er de systematische follow-up van extreem pre- en/of dysmatuur geboren baby’s en risicobaby’s.

Met lege handen

Zelfhulpgroep van ouders van een overleden baby.

Vroeggeboorte

Website met uitgebreide verzameling van algemene en wetenschappelijke informatie over prematuurtjes en vroeggeboorte.

Boven de wolken

Boven De Wolken biedt gratis professionele fotosessies aan voor sterrenouders bij het verlies van hun baby. Dit met veel respect, ervaring en liefde voor kostbare herinneringen.

Berrefonds

Het Berrefonds wil een houvast zijn voor (groot)ouders, familie en vrienden op het moment dat hen het ondenkbare overkomt: het verlies van een kind.

Kleine Superhelden

De Vereniging voor Kleine Superhelden schenkt dagboekjes aan alle kindjes die op de afdeling neonatologie moeten verblijven in verschillende ziekenhuizen.

Cokoen

Vereniging voor ex-couveusekinderen.

Solibelli

Solibelli steunt ouders die tijdens de zwangerschap of bij of na de geboorte een baby verliezen die deel uitmaakte van een twee- of meerling.